Gå videre til innhold
Hemsedal Up N' Down 2017 - På vei ned fra Roni. Foto: Kalle Hägglund
Hemsedal Up N' Down 2017 - På vei ned fra Roni. Foto: Kalle Hägglund

Pressemelding -

Over 500 deltakere stilte til start på årets Hemsedal Up N' Down

Over 500 spente deltakere stod klare på startstreken ved Holdeskarsheisen i Hemsedal Skisenter kl 07.30.

Racet gikk opp på alle de tre toppene i Hemsedal Skisenter, Roni, Tinden og Totten 2. Det var tåke i bunnen av første heis, men den lettet på ca 900 m.o.h. så her var det strålende sol og klar sikt. Litt sketchy kjøring siste 500 meterne til mål pga. tåken, som ikke lettet helt før senere på dagen, men alle kom seg trygt i mål.

Deltakerne fikk virkelig testet lårstyrken og melkesyregrensen med kjøring i hockeyposisjon i til sammen 11 km.

Mykt snøføre dagen før med påfølgende nattefrost, gjorde at det ble rask og skarpt føre på toppene. Det ble meldt om høye hastigheter, helt opp mot 140 km i timen.

Raskeste mann og kvinne
Den aller raskeste ned løypa var Daniel Markegård fra Hemsedal, med en knalltid på ren kjøretid på 6 min og 52 sekunder. Raskeste dame, Birgit Kinneberg fra Gol, kom hakk i hæl på tiden 7 min og 18 sekunder.

I Up N’Down måles kun effektiv kjøretid på ski/brett. Tiden tilbrakt i heis holdes altså utenfor.

Etter målgang var det afterparty på Stavkroa Afterski med premiering av de tre raskeste lagene i hver klasse samt mange trekkepremier. Det ble utdelt premier til en verdi av ca 150 000 samt en BMW X1 til utlån i tre måneder.


Vinnere

I mixklassen vant Generasjon 3 med Birgit Kinneberg, Henrik Hernes og Ådne Maseng på den gjennomsnittlige tiden 7 min og 25 sek. På andreplass kom lag Mortenskaret med Kristoffer Jakobsson og Julie Jensen på tiden 7 min og 27 sek. Samt på tredjeplass kom Team Hor|Ny med Morten Horne og Caroline Nytvedt på tiden 8 min og 6 sek.

Dameklassen vant Hemsedal Race Babes med Tiril Maseng og Kitt Isabell Ødegårdevensen på tiden 8 minutter blankt. På andreplass kom Team Økern/Resen med Thea Økern Resen og Elisabeth Økern med tiden 8 minutter og 9 hundredeler. Tredjeplassen kneip Morrogirlsa med Mette Storm og Julie Uggen på tiden 8 minutter og 9 sekunder.

I herreklassen var det Anders og Christian Rekdal i Team Brattbakken som var raskest ned med en gjennomsnittlig tid på 6 min 58 sek. Lag Løype!! Med raskeste herren Daniel Markegård samt Anders Svindland og Andreas Løchen kom på andreplass med tiden 6 min og 59 sek. På trejdeplass kom Jerryhunters med Jeger Halbjørhus og Jeppe Holm Raggan på 7 min og 2 sek.

Blant trekkepremiene var en BMW X1 til låns i 3 måneder og den lykkelige vinneren blev Karin Follesø fra Hemsedal.

Related links

Emner

Kategorier


Hemsedal - Skandinavias alper, er en av de største og mest populære skidestinasjonene i Skandinavia. 
Destinasjon Hemsedal er Hemsedals destinasjonsselskap, etbl. i 1939. Destinasjon Hemsedal jobber med markedsføring, produktutvikling, kompetanseheving og fellesgoder.

Mer info om Hemsedal på www.hemsedal.com

Kontakter

Richard Taraldsen

Richard Taraldsen

Pressekontakt Daglig leder Destinasjon Hemsedal 468 64 424

Hemsedals Destinasjonsselskap

Hemsedal Turisttrafikklag SA / Destinasjon Hemsedal er Hemsedals destinasjonsselskap. Selskapet ble stiftet i 1939 og er et av Norges eldste reiselivsselskap med ca 300 medlemsbedrifter.
Destinasjon Hemsedals oppgaver er bl.a. markedsføring av Hemsedal, events, produktutvikling, fellesgodefinansiering, rådgivning, serviceopplæring m.m.

Mer info om Hemsedal på www.hemsedal.com

Destinasjon Hemsedal
Høvlerivegen 6
3560 Hemsedal
Norway